Voetreflexologie

voetreflexologie

Hoe werkt het

Voetreflexologie gaat ervan uit dat het hele lichaam op de voet weerspiegeld wordt. Alle organen, botten, weefsels en klieren hebben een reflexzone op de voet. Lichamelijke en psychische klachten zijn daardoor op de corresponderende zones van de voet terug te vinden. Door deze zones met de juiste dosering te masseren worden blokkades opgeheven en kan de energie weer vrij stromen. Wanneer de blokkades zijn verdwenen, is het lichaam in staat zichzelf te helpen genezen. Hierdoor verminderen de klachten of verdwijnen zelfs helemaal.

De behandelingen bij Voetreflex Rotterdam zijn gebaseerd op de Chinese en westerse reflexologie. Behalve de zones op de voet worden ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, knieėn en onderbenen meegenomen. Bij de behandeling van de acupunctuurpunten maak ik gebruik van acupressuur (acupunctuur zonder naalden). De combinatie van westerse en Chinese technieken maakt het resultaat van de behandelingen vele malen effectiever.

Wanneer

Een voetreflexbehandeling werkt altijd ontspannend, preventief en geeft (nieuwe) energie. Daarnaast kan voetreflex verlichting bieden bij de meest uiteenlopende klachten zoals: hoofdpijn, stress, vermoeidheid, maag- en darmproblemen, huidaandoeningen, hormonale klachten, oedeem, gewrichtsklachten, spier- en peesklachten en rugklachten. Voor zwangere vrouwen is er een speciale voetreflexbehandeling. Voor vrouwen in de overgang kan voetreflexologie helpen om de hormoonspiegels in balans te brengen en zo klachten te verminderen.

Behandelwijze

U kunt kiezen voor een ontspannende of, bij klachten, een therapeutische behandeling. Bij klachten wordt er voor u een speciaal behandeltraject samengesteld. Veel klachten kunnen binnen 4 tot 10 behandelingen duidelijk verminderd of verdwenen zijn, chronische klachten vergen meestal meer geduld en tijd. De behandelingen duren gemiddeld 1 uur.
De eerste therapeutische behandeling kan wat langer duren door het intakegesprek en de analytische voetmassage

De behandelingen zijn een aanvulling op, en geen vervanging van de reguliere geneeskunde

voetreflexologie